Deutsches Essen - Saksalaisia ruokia
Tällä sivulla on suunnitelma saksan kaksoistunnille, jolla 9. luokan saksan ryhmä valmisti saksalaisia ruokia. Toive tähän tuli oppilailta ja idean valmistettavista ruoista sain eräältä toiselta saksan kielen opettajalta Facebookin Saksanopettajat-ryhmästä. Koulun kotitalousluokat olivat varattuja kaksoistunnin ajan, mutta koulun yhteydessä olevassa nuorisotilassa ja sen keittiössä oli mahdollisuus kokkailla pienellä porukalla.
Kotitalousopettajat auttoivat ruoka-aineiden tilauksessa, joten kiitos tällaisen kaksostunnin onnistumisesta kuuluu myös heille. Ruoka-annoksia valmistettiin kolmen oppilaan ryhmissä, ja jokainen ryhmä vastasi ruoka-annoksen valmistamisesta muulle ryhmälle. Koska aikaa oli vain kaksi oppituntia, oppilaat valmistautuivat tunteihin etukäteen lukemalla ruokaohjeita ja katsomalla ruoan valmistukseen liittyviä videoita saksaksi. Aika riitti kokonaisuuteen nipin napin pienessä keittiössä.
Spätzle
Spätzle on alunperin Etelä-Saksasta peräisin oleva saksalainen pastaruoka. Spätzle eroaa kuitenkin tavallisesta pastasta siinä, että sen valmistuksessa käytetään enemmän kananmunaa ja täten sen koostumus on muita pastoja paksumpi. Spätzlen valmistamiseen oppilaat katsoivat videon Kochvideo - Schwäbische Spätzle ja lukivat ohjeen Spätzleteig. Kuvassa olevat Spätzlet ovat oppilaiden luova ratkaisu tilanteessa, jossa välineitä oli käytössä rajoitetusti.
Currywurst mit Currysauce
Palatschinken und Apfelsaftschorle
Ruokajuomana toimi Apfelschorle, joka on suosittu virvoitusjuoma Saksassa ja Itävallassa. Juoma koostuu hiilihapotetusta kivennäisvedestä ja omenamehusta. Se on myös vähemmän makea kuin puhdas omenamehu.
Kuvat: Sanna Wedman
Lähteet: Wikipedia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti