Deutsches Essen - Saksalaisia ruokia

Deutsches Essen - Saksalaisia ruokia

Tällä sivulla on suunnitelma saksan kaksoistunnille, jolla 9. luokan saksan ryhmä valmisti saksalaisia ruokia. Toive tähän tuli oppilailta ja idean valmistettavista ruoista sain eräältä toiselta saksan kielen opettajalta Facebookin Saksanopettajat-ryhmästä. Koulun kotitalousluokat olivat varattuja kaksoistunnin ajan, mutta koulun yhteydessä olevassa nuorisotilassa ja sen keittiössä oli mahdollisuus kokkailla pienellä porukalla. 

Kotitalousopettajat auttoivat ruoka-aineiden tilauksessa, joten kiitos tällaisen kaksostunnin onnistumisesta kuuluu myös heille. Ruoka-annoksia valmistettiin kolmen oppilaan ryhmissä, ja jokainen ryhmä vastasi ruoka-annoksen valmistamisesta muulle ryhmälle. Koska aikaa oli vain kaksi oppituntia, oppilaat valmistautuivat tunteihin etukäteen lukemalla ruokaohjeita ja katsomalla ruoan valmistukseen liittyviä videoita saksaksi. Aika riitti kokonaisuuteen nipin napin pienessä keittiössä.

Spätzle 

Spätzle on alunperin Etelä-Saksasta peräisin oleva saksalainen pastaruoka. Spätzle eroaa kuitenkin tavallisesta pastasta siinä, että sen valmistuksessa käytetään enemmän kananmunaa ja täten sen koostumus on muita pastoja paksumpi. Spätzlen valmistamiseen oppilaat katsoivat videon Kochvideo - Schwäbische Spätzle ja lukivat ohjeen Spätzleteig. Kuvassa olevat Spätzlet ovat oppilaiden luova ratkaisu tilanteessa, jossa välineitä oli käytössä rajoitetusti.

Currywurst mit Currysauce


Currywurst on saksalainen makkararuoka. Saksan tunnilla oppilaat valmistivat makkaran kanssa currylla maustetun tomaattikastikkeen. Makkaran historiasta tiedetään, että makkara-annoksen kehitti länsiberliiniläinen Herta Heuwer vuonna 1949. Hän sekoitti brittisotilailta hankkimistaan mausteista -tomaattiketsupista, Worcesterkastikeesta ja curryjauheesta- kastikkeen, jota hän tarjosi grillatun makkaran kanssa.  Tämän tuntikokonaisuuden erikoisuus oli lisätä kastikkeeseen coca colaa: kts. Currywurst mit Coca cola.

Palatschinken und Apfelsaftschorle


Jälkiruoksi oppilaat valmistivat ja söivät saksankielisille maille tyypillistä Palatschinken mit Marillenmarmelade

Ruokajuomana toimi Apfelschorle, joka on suosittu virvoitusjuoma Saksassa ja Itävallassa. Juoma koostuu hiilihapotetusta kivennäisvedestä ja omenamehusta. Se on myös vähemmän makea kuin puhdas omenamehu. 

Kuvat: Sanna Wedman

Lähteet: Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti